Saker man kan göra för att undvika dålig hy

 
Eftersom att min hy är så dålig som den är så har jag bestämt mig för att göra allt för att få den att bli bättre. Så jag tänkte räkna upp lite saker som sägs ska kunna göra hyn bättre som jag tänker prova!
 
  • Byt sängkläder OFTA, speciellt kuddöverdraget. Eftersom det samlas bakterier på kudden när du sover så är det viktigt att hålla rent för att minska risken till att de sprids och orsakar finnar!
 
  • Se till att ha en enskild handduk till händerna och en annan till ansiktet, och samma som med kuddöverdraget så kan det vara bra att byta handduk ofta!
 
  • Drick mycket vatten. Vattnet sägs ska rena kroppen och samtidigt återfukta huden inifrån, hur sant det är vet jag inte! Men oavsett är vatten bra för hälsan, så försök att alltid ha med en vattenflaska i väskan.
 
  • Motionera! När du rör på dig så sätter blodcirkulationen igång, vilket är bra för din hy. Men se till att inte ha på dig smink när du tränar, det kan täppa igen porerna och bara göra det värre.
 
  • Använd solskyddsfaktor året runt. Många vet inte att strålningen från en dataskärm kan ge dig sämre hy, så se till att använda spf varje dag. Det finns många dagcremer som innehåller spf, leta efter en sån så du slipper använda flera olika produkter!
 
  • Använd milda produkter. Så fort du använder starka acneprodukter så torkar du ut huden villket medför att huden då börjar tillverka mer sebum som gör att du får finnar, så det bästa är att använda milda men effektiva produkter samt exfoliera med en mild scrub endast 1 gång i veckan.
 
  • Ät mycket frukt, de innehåller antioxidanter som är bra för hyn. Jordgubbar och granatäpple är några som är extra bra!
 
  • Var noga med att ta bort sminket varje kväll, ligger det kvar rester så kan det täppa igen porerna.
 
  • Sov ordentligt och stressa ner! Stress kan synas väldigt tydligt på din hy i form av inflammationer, känslighet och rödflammighet!
 
  • Tvätta dina sminkborstar ofta! Där samlas otroligt mycket bakterier, och när du använt samma borste varje dag i en vecka så är det dags att tvätta.
 
 
 

Sandra D

Och tvätta alltid ansiktet DIREKT efter ett avslutat träningspass.

Svar: Just det ja! :)
lissielimelight.blogg.se

2012-10-18 17:51:14
Amelia Nilsson

Det är också viktigt att tvätta ansiktet på morgonen, så man blir av med alla döda hudceller och rester från hudvårdsprodukterna man satte på på kvällen :)

Svar: Jadå! Finns säkert hundratals mer grejer jag hade kunnat tillägga i listan, men skrev bara några stycken som jag tyckte var viktiga :)
lissielimelight.blogg.se

2012-10-18 18:24:47
alexandra

Haha åh, dina tips var super! Men så läste jag en här ovanför, och undra på att det är så svårt att ha tydliga "tips". Jag har lärt mig (och fått bättre hy) genom att inte tvätta huden på morgonen - för den är ju inte smutsig då. Smörjer nu för tiden bara in mig med en dagkräm, och kanske har på lite spotcontroll (tea tree) på enstaka ställen som kan behöva det. Det är ju så olika, liksom!

Svar: Tack :D Samlade bara ihop en del som jag fått höra ska vara bra, sen om alla stämmer är jag ju inte säker på! Som du säger så är det ju olika för alla :)
lissielimelight.blogg.se

2012-10-22 11:25:42
http://www.atypi.blogg.se
Liborius

så bra inlägg!!:)
tyck gärna till om min önskeoutfit idag om du har lust<3

Svar: Tackar :D vad roligt att du gillar det!
lissielimelight.blogg.se

2012-10-22 16:48:44
http://liborius.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback